Víno Hubinský

Víno Hubinský

Víno Hubinský, je rodinné vinárstvo, ktoré tvorí víno, iba z hrozna ktoré si dopestuje.
Hospodári na ploche približne desať hektárov.
Filozofia vinárstva je založená na vysokej kvalite hrozna a odrodovom charaktere vín,
v ktorých cítiť prejav pôdy, polohy a ročníka. Prioritou je šetrné spracovanie zamerané na
prirodzenosť a vyjadrenie terroiru. Hrozno zberajú ručne. Výsledkom je odrodové víno, v
ktorom sa snúbi práca vinohradníka aj vinára.
Ročník 2018 bude pre bratov Hubinských desiatym. Každým ročníkom kvalitu hrozna a
vína posúvajú neustále vyššie. V ročníku 2016 vyrobili dve vína, v ktorých prebiehalo
kvasenie spontánne a v roku 2017 už spontánne kvasila väčšina vín a pri tých zvyšných
použivajú vybranú “ terroirovú” kvasinku s neutrálnymi kmeňmi. V roku 2017 začali
používať ekologické prostriedky na ochranu vinohradov, na viac ako 80 %.
Do budúcna plánujú väčšiu časť vinohradov obhospodarovať v 100 % ekologickom
režime.
V priebehu desiatich rokov sa odrodoví profil zúži na šesť odrôd.

Nenašli sa žiadne výsledky.